Home / thereporter (page 5)

thereporter

'Motif nak tulis macam ni, apa hal?' – Aidil Zafuan berang dengan komen Rita di Instagram

Kel¡k G∂mb∂r Untuk Tutup (Sumber dari Thereporter) Baru-baru ini, Aidil Zafuan memuat naik gambar komen bekas isterinya, Rita Rudaini yang dianggap biadab dan cuba menganggu rumah tangganya. Dalam screenshot yang dimuat naik itu, Rita membalas komen pengikut Instagram yang berkata: “Ketawa c zarema tgok u rita hehe tu je nk …

Read More »

'Muka anak patung sihir itu berubah selepas hari kedua…'

(Sumber dari Thereporter) BINTULU, SARAWAK – “Gambar pertama dirakam pada 15 April. Gambar kedua pula dirakam pada 17 April. Bezanya dua hari sahaja, patung yang digunakan untuk menyihir mangsanya berubah serta-merta,” demikian tulis Mualij Islam di Facebooknya.  Lapor Utusan Borneo Online, seorang lelaki Melayu berasal dari Sabah ditahan kerana disyaki …

Read More »

'Aku masuk ke wad, tengok atas siling, begitu banyak makhluk merayap'

(Sumber dari Thereporter) KISAH HOSPITAL Ingin aku kongsikan pengalaman sewaktu berada di hospital. Ini dari kaca mata seorang yang sepet matanya.  Bila aku memasuki wad hospital, mata aku yang sepet ini pasti akan memerhati sekeliling atas dan bawah sebab terlalu banyak makhluk-makhluk yang tak dapat dilihat dengan mata kasar. Aku …

Read More »

Majikan cukup meluat jika calon cuba lakukan 3 perkara ini selepas sesi temuduga

(Sumber dari Thereporter) Oleh Izuan (maukerja.my) Jangan ingat apabila temuduga yang dihadiri berjalan dengan lancar, penemuduga akan tertarik dengan anda dan mahu mengambil bekerja dengan mereka. Selain daripada faktor kebiasaan di mana penemuduga menemui calon yang jauh lebih layak, ada beberapa faktor lain yang datang daripada kesilapan anda sendiri. Dalam …

Read More »

'Tegur sikit dah menangis, apa kena dengan suami aku ni??'

(Sumber dari Thereporter) Salam admin, hari ini tiba-tiba rasa macam nak kongsi cerita saya isteri dan suami.  Ceritanya saya dan suami keluar pergi bungkus makanan. Saya dan suami suka makan ayam, jadi suami tolong belikan makanan.  Sampai saja di rumah, saya pun siapkan semua makanan kami. Ada dua ketul ayam, …

Read More »

'Jangan sesekali tinggalkan phone pada kedai, iPhone saya dah jadi mangsa'

(Sumber dari Thereporter) Guys and ladies, please take observe.  Kalau iPhone tak berfungsi seperti biasa dan dihantar pula ke kedai alat telekomunikasi yang mahu anda tinggalkan telefon pada mereka selama 30 minit atau lebih, jangan sesekali setuju! Sebaliknya, cari kedai yang boleh membaiki telefon anda di depan mata.  Ini berdasarkan …

Read More »

Kanak-kanak 2 tahun didera bapa & ibu tiri sampai mati

(Sumber dari Thereporter) BRAZIL – Pasangan suami isteri ditahan polis kerana didakwa telah mendera sehingga menyebabkan Jamilly Vitoria Sousa da Silva, 2, sehingga maut, lapor Further Globo. Luiz Carlos Silva dos Santos, 21, dan isteri dan juga ibu tiri mangsa, Ynara de Souza Dionisio, 18, dalam keterangan awal mereka mengatakan …

Read More »

'Nurse kerap datang ke rumah masa berpantang, sampai saya jadi rimas'

(Sumber dari Thereporter) Foto hiasan | Sumber: Berita Harian Selepas bersalin, adalah menjadi kewajiban jururawat datang ke rumah untuk memeriksa keadaan anak dan si ibu. Namun, tidak sangka pula ada segelintir ibu yang rasa rimas dengan kehadiran mereka.  Harus diketahui bahawa, kehadiran jururawat adalah untuk memastikan si ibu dan anak …

Read More »

Kanak-kanak maut terjatuh dari tingkat 17

(Sumber dari Thereporter) KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak lelaki berusia four tahun maut selepas terjatuh dari tingkat 17 kuarters bomba di Lorong Haji Husein 2, Chow Equipment, awal pagi tadi, lapor Harian Metro.  Dalam kejadian jam 5.46 pagi tadi, mangsa yang dijaga oleh datuk dan neneknya, dikatakan bangun dari tidur …

Read More »

Cerita sebenar: Ibu mengamuk kerana kaki anaknya dipijak

(Sumber dari Thereporter) HANGZHOU, CHINA – Seorang ibu gagal mengawal kemarahan dan hampir menyerang seorang kanak-kanak perempuan yang terpijak kaki anaknya.  Dalam kejadian yang berlaku di sebuah pusat beli-belah di Bandar Hangzhou, wilayah Zhejiang itu di mana pasangan berkenaan membawa anak lelaki mereka bermain di pusat hiburan kanak-kanak.  Ketika anak …

Read More »
error: Content is protected !!