Home / thereporter (page 5)

thereporter

'Semakin kecil saiz branula, semakin besar jarumnya' – Jururawat jelaskan apa itu branula & fungsinya

(Sumber dari Thereporter) Jom kita bercerita serba sedikit tentang branula, tidaklah terlalu element. Jika ada thought, bolehlah tambah atau perbetulkan. Hihi.  Bagi sesiapa yang bekerja di hospital, anda tahu apa itu branula. Branula atau nama lainnya dikenali sebagai Cannula. Tetapi biasanya medical workers  selalu sebut ‘Set line/Insert line/insert branula’. Kalau …

Read More »

20 minit selepas dibedah & bayi selamat dikeluarkan, si ibu meninggal dunia

(Sumber dari Thereporter) Tolong beranak lagi sayang! Saya dulu predominant order saja nak anak 11 orang dari isteri saya. Kononnya nak cukupkan kuota satu pasukan bola sepak bila semua dah besar nanti. Tetapi bila dah tengok sendiri kesusahan isteri menjaga anak dan berhadapan dengan risiko bersalin, saya jadi termenung sendiri. …

Read More »

Isteri melecur teruk akibat letupan gas, ditinggalkan suami selepas 2 minggu kemudian

(Sumber dari Thereporter) GEORGIA – Seorang wanita mendedahkan bagaimana hidupnya musnah selepas terkena letupan fuel yang membakar dirinya, lapor Mirror.  Courtney Cosper Waldon, 27, melecur tahap tiga di keseluruhan wajahnya dan 40 peratus pada tubuh badannya selepas fuel yang dicurahkan ke unggun api meletup sebelum menyambar dirinya dalam kejadian September …

Read More »

‘Dah lama kahwin takkan takde anak lagi? Kesian suami kau’

(Sumber dari Thereporter) Pasangan mana yang tidak ingin zuriatnya sendiri? Tambahan pula, kehadiran anak itulah yang amat dinanti-nantikan oleh suami isteri, termasuklah ahli keluarga yang lain.  Namun, ada juga jenis manusia yang mulut cakap lepas bila berbicara sehingga menimbulkan rasa kurang senang, terutamanya pada pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi …

Read More »

Berusaha dari F1-F5, dapat 6A+ tetapi harapan nak masuk IPTA hancur kerana statusnya bukan bumiputera

(Sumber dari Thereporter) Bersimpati dengan nasib seorang remaja lelaki berasal dari Kelantan ini yang berusaha sejak dari tingkatan satu hinggalah tingkatan lima. Hasratnya tak lain tak bukan, menyambung pengajian di universiti awam. Tambahan pula keluarganya bukanlah orang senang.  Namun, hasratnya itu terbantut apabila keputusan UPU tidak menyebelahinya. Betapa kecewa dan …

Read More »

'Itu duit tabung saya, saya kumpul nak bagi pada ustazah'

(Sumber dari Thereporter) Dari Ustazah Jamaliah Amirul Sekadar berkongsi suka duka hari guru hari ini, 16 Mei 2017. Al kisah hari ini.  Waktu rehat, saya pergi ke kantin sekolah. Tiba di kantin sekolah, saya ditegur oleh seorang makcik kantin.  “Ustazah ini yang nama Jamaliah, kan?” soalnya.  “Ye saya makcik,” dalam …

Read More »

'Pemandu Grabcar itu tendang paha saya' – Mangsa

(Sumber dari Thereporter) GEORGETOWN, PULAU PINANG – “Sepanjang dok mai kerja naik Grabcar, hari ini paling spoil sekali,” demikian kata seorang wanita yang mendakwa telah dipukul pemandu Grabcar.  Dalam kejadian jam 7.20 pagi, Nor Aishah Mat Kamis, 20, telah ditendang lelaki terbabit yang berang dengan tindakannya merakam videonya.  “Saya reserving …

Read More »

Pelajar tahfiz cedera tulang rusuk & lengan kanan selepas ditumbuk & dirotan warden

(Sumber dari Thereporter) KUALA LUMPUR – Seorang pelajar tingkatan satu di sebuah sekolah tahfiz di Shah Alam, Selangor, cedera tulang rusuk dan lengan tangan kiri selepas dipukul teruk oleh warden asrama sekolah tersebut minggu lalu, lapor Harian Metro. Dalam kejadian yang didakwa berlaku pada jam 5 petang, 10 Mei lalu, …

Read More »

'Langgarlah, ini kereta g***n tau. Suka hati akulah (tak bagi masuk), aku ada pangkat'

(Sumber dari Thereporter) Aduan dari Ashizi True story Petang tadi balik dari Putrajaya, terjumpa dua orang perempuan sombong dan bongkak tak kena gaya atas jalan raya yang bawa kereta kerajaan jenama Proton Perdana. Nak masuk depan kereta, mereka tak nak beri laluan. Malah kereta Myvi (warna jingga) saya dihimpit-himpit agar …

Read More »

'Abang dah banyak kali terlanjur dengan dia' – Lelaki mengaku curang, tetapi isteri tetap maafkan suaminya

(Sumber dari Thereporter) Salam admin, saya ada satu benda yang nak diluahkan, yang sudah lama hendak diluahkan. Tetapi saya tak tahu nak luahkan kepada siapa. Jadi, saya luahkan di web page Kisah Rumah Tangga ini. Semua yang berlaku adalah berpunca dari kesilapan diri saya sendiri.  Saya mengenali isteri saya semasa …

Read More »