Home / thereporter (page 4)

thereporter

'Kau kutuk aku, kau dapat apa? Aku dapat ijazah esok' – Nizam Rahman

Kel¡k G∂mb∂r Untuk Tutup (Sumber dari Thereporter) KUALA LUMPUR – Susulan video iklan evaluate produk B-Assured dimuat naik tempoh hari yang dikecam netizen, Nizam Rahman tampil memberi penjelasannya melalui Fb video stay.  “Seperti mana video yang tengah viral, aku peliklah kenapa yang kecam, komen, yang pakai tudung labuh, yang acah-acah …

Read More »

Warga asing berpesta sakan di Flat Anjung Tawas, ganggu ketenteraman penduduk

(Sumber dari Thereporter) IPOH, PERAK – Video sekumpulan warga asing berpesta di tingkat 2 di sebuah flat kediaman di Ipoh, viral di media sosial. Video yang dimuat naik laman Biru Mata Hitam Ku itu, difahamkan berlaku di Flat Anjung Tawas, Ipoh, telah ditonton 260,000 pengguna Fb sejak dimuat naik 15 …

Read More »

'Bila adik balik? Habis tu, siapa yang duduk dalam kereta tu?!'

(Sumber dari Thereporter) 1. Salam semua. Masa ini, aku diploma dan tinggai di hostel. Mak abah pergi umrah, jadi adik-adik tinggal di rumah dengan maid saja. Mak pesan, kalau weekend baliklah tengok adik-adik. Jadi, weekend itu aku pun baliklah dengan member aku.  Malam itu, adik bongsu ada tuisyen di sekolah …

Read More »

'Tolong report iklan bodoh ni, sumpah tak funny!' – Netizen berang iklan produk persenda maruah kaum wanita

(Sumber dari Thereporter) KUALA LUMPUR – Gara-gara memuat naik video iklan overview produk besarkan payudara, Nizam Rahman dikecam netizen kerana video itu dianggap agak keterlaluan dan mempersendakan maruah kaum wanita.  Nizam, yang terkenal dengan video parodinya, berlakon sebagai wanita yang mempunyai saiz payudara kecil dalam video tersebut. Dia kemudiannya didatangi …

Read More »

4 pelajar juvana didakwa di mahkamah, masukkan botol 'deodorant' dalam kemaluan penghuni lain

(Sumber dari Thereporter) AYER KEROH, MELAKA – Empat pelajar perempuan yang menjalani hukuman juvana di sekolah pemulihan akhlak Tunas Bakti, Sungai Lereh, dihadapkan ke Mahkamah Sesyen atas tuduhan memasukkan botol pewangi ketiak ke dalam kemaluan seorang pelajar perempuan, lapor Harian Metro.  Bagaimanapun, keempat-empat tertuduh masing-masing berusia 18 dan 19 tahun …

Read More »

'Kalau nak sangat, kau ambil saja suami aku'

(Sumber dari Thereporter) Assalamualaikum. Terima kasih admin kalau disiarkan.  Begini, saya pegang password Fb suami saya. Jarang saya nak buka dan baru-baru ini tergerak hati nak buka. Saya tengok ada notification, ada orang tag nama suami di komen, kawan perempuan. Tapi saya tak kisah pun. Katanya nak ajak buat reunion. …

Read More »

'Tangannya masih bergari sebelum majlis konvo sebenar…'

(Sumber dari Thereporter) Sebak saya melihat dan meremang roma, pasukan konvoi graduan penghuni penjara. Segak, bersongkok, bertali leher. Tangannya masih bergari sebelum majlis sebenar. Sebaik sahaja acara sebenar, gari dibuka untuk penerimaan scroll. Pasukan Keselamatan bersenjata memenuhi ruang luar dan dalam dewan. Bilangan graduan Sijil Kemahiran Malaysia dari seluruh penjara. …

Read More »

Hilang mood kena saman AUD$350 (RM1168.10) dek pandu lebih had laju & tak pakai seat belt

(Sumber dari Thereporter) Apabila melancong ke negara lain, ingatlah bahawa kita perlu mematuhi peraturan dan undang-undang di negara itu. Jika tidak, mungkin anda bakal disekat dari memasuki negara itu lagi. Seperti yang berlaku pada Irfan Asyraf El-Kuisy ketika bercuti di Australia, 14 April yang lalu, di mana beliau dikenakan saman …

Read More »

Nak guna khidmat teksi, disuruh pula jalan kaki

(Sumber dari Thereporter) KUALA LUMPUR – 16 April lalu, Amir Zain memuat naik luahan kesalnya terhadap golongan pemandu teksi di Ampang Level Buying Mall yang didakwa enggan memberikan khidmat penghantaran ke destinasi yang dipinta.  “Ada lebih 30 buah teksi meter sedang beratur di hadapan Ampang Level, tak bergerak dan tiada …

Read More »

Penyamun bunuh warga emas demi telefon bimbit & televisyen

(Sumber dari Thereporter) JEMPOL, NEGERI SEMBILAN – Seorang wanita warga emas maut dipercayai dibunuh dalam kejadian samun di rumahnya di Kampung Baru Rompin, semalam, lapor Harian Metro.  Ketua Polis Daerah Jempol, Superintendan Noorzainy Mohd Noor berkata, Joriah Ahmad, 65, ditemui oleh anaknya dalam keadaan tidak sedarkan diri dan berlumuran darah.  …

Read More »
error: Content is protected !!