Home / thereporter (page 20)

thereporter

Buang deodorant yang mengandungi Aluminium Chlorhydrate, ia penyebab kanser payudara

∁∣¡∁k ¡m∂G⋿ ⊤o Close (Sumber dari Thereporter) (Kiri) Produk Nivea mengandung Aluminium Chlorhydrate. (Kanan) produk deodorant yang selamat digunakan | Foto – Mastura Liyana Aluminium Chlorhydrate (AC) terdapat dalam Nivea Deodorant delicate with out alcohol dan juga dalam Dove Deodorant Silk Dry (tutup emas), tidak di dalam Dove contemporary contact, …

Read More »

Lelaki ini dituduh gay & diajak lakukan hubungan sejenis sebelum ditampar dalam MRT Singapura

(Sumber dari Thereporter) SINGAPURA – Seorang lelaki berasal dari Amerika Syarikat terpaksa berdepan dengan seorang lelaki tempatan yang cuba mengajaknya untuk melakukan hubungan sejenis ketika berada dalam MRT.  Joe DeMarini mendakwa dia telah ditampar lelaki tua itu kerana enggan menuruti kehendaknya untuk melakukan hubungan sejenis.  Lelaki tua itu yang dipercayai …

Read More »

'Aku menangis, suami mana tak sedih kalau tengok isteri menangis begini?'

(Sumber dari Thereporter) First, aku nak share ini sebab aku tak pernah percaya pun dengan semua ini dan sebab aku rasa semua isteri ini memang suka tag-tag suami dan bercerita apa yang dia rasa. Rupanya, isteri aku bercerita sebab dia nak aku faham Rupanya isteri aku tag-tag aku sebab dia …

Read More »

'Subuh hari ini, genap dua hari awak tinggalkan saya…'

(Sumber dari Thereporter) “Gambar kanan, gambar raya terakhir kita, 2016” – Nurulain Salam takziah buat Nurulain dan keluarga. Semoga tabah menghadapi ujian dari yang Maha Esa. Semoga arwah ditempatkan di kalangan para solihin dan diampunkan segala dosa-dosanya. Coretan buat suamiku, Mohd Muhaimin Radzuan Assalammualaikum sayang. Subuh hari ini, genap dua …

Read More »

'Berhenti sebarkan, jangan buat keluarga mereka tertekan' – Bapa saudara tampil nafi & dedah cerita sebenar

(Sumber dari Thereporter) KOTA KINABALU, SABAH – Beberapa hari yang lalu, viral di media sosial gambar seorang kanak-kanak perempuan yang didakwa dibiarkan di hospital tanpa ditemani oleh ibu bapanya, mencetus rasa simpati dan pelbagai reaksi dari netizen.  sumber terbabit mendakwa, jururawat di Hospital Likas memaklumkan kepadanya bahawa kanak-kanak itu berada …

Read More »

'Kalau abang nak kahwin lagi, tunggu selepas saya bersalin & kemudian kita berpisah'

(Sumber dari Thereporter) Salam KRT, tolong submit, perlukan pandangan kalian semua.  Saya dan isteri sudah ada masalah sejak setahun lebih yang lalu. Semuanya gara-gara tekanan belum ada rezeki anak sejak berkahwin empat tahun lalu dan keluarga saya sendiri yang banyak memberi tekanan. Disebabkan masalah ini, saya mahu berkenalan dengan perempuan …

Read More »

Doktor keluarkan belut 50cm dari perut pesakit

(Sumber dari Thereporter) GUANGZHOU, CHINA – Seorang lelaki berusia 49 tahun dikejarkan ke hospital minggu lalu selepas mengadu sakit perut kronik, lapor Shanghaiist.  Doktor yang melihat perut Liu mengalami bengkak teruk sehingga saiz perutnya kelihatan tidak regular, segera melakukan pembedahan terhadap mangsa.  Dalam pembedahan itu, alangkah terkejutnya mereka apabila mendapati …

Read More »

20 buah bot nelayan Vietnam curi hasil laut di perairan Malaysia

(Sumber dari Thereporter) KUALA TERENGGANU – “Inilah punca banyak unjam-unjam nelayan, lubuk-lubuk karang, lopak-lopak dan hasil laut habis dikaut oleh bot pukat tunda ganding Vietnam” demikian persoalan Mie Ngail yang memuat naik video beberapa buah bot nelayan didakwanya milik nelayan Vietnam.  Menurut Mie Ngail, video itu baru dirakamnya pada 18 …

Read More »

Pengasuh pukul, campak & biar anak² asuhan kesejukan dalam kolam kerana tak puas hati dibayar gaji murah

(Sumber dari Thereporter) Jam 2 pagi, masih tak dapat lelapkan mata. Asyik teringat kejadian petang tadi.  Saya bawa anak riadah di kolam mandi bawah flat saya di Taman Len Sen, Cheras. Ada seorang wanita ini, dia bawa empat orang kanak-kanak. Paling besar, umur lingkungan dalam 6 tahun. Yang kecil perempuan …

Read More »

Dia tak tahu kawan dia dah mati…

(Sumber dari Thereporter) QUZHOU, CHINA – Gambar seekor anjing enggan meninggalkan bangkai rakannya yang telah mati di tengah jalan, mengundang rasa sayu dan simpati netizen.  Insiden yang dirakam di Quzhou, wilayah Zhejiang, timur China itu menunjukkan haiwan juga mempunyai perasaan, di mana anjing berkenaan cuba mengejutkan rakannya tanpa mengetahui haiwan …

Read More »